14 MAYIS SEÇİMLERİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Türkiye, 14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerine hazırlanırken, siyaset kulisleri hareketleniyor. Bu önemli seçimde dört liderin Cumhurbaşkanlığı yarışına gireceği ve seçim sürecinde yapılan kamuoyu yoklamaları büyük ilgi görüyor. ORC Araştırma, 20 gün kala düzenlediği son anketin sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı. Ankette, Kemal Kılıçdaroğlu, Recep Tayyip Erdoğan, Muharrem İnce ve Sinan Oğan'ın oy oranları öne çıktı.

PARTİLER VE İTTİFAKLAR BELİRLENİYOR

Seçimlere kısa bir süre kala, siyasi partiler ve ittifaklarla ilgili gelişmeler dikkatle takip edilirken, son anket sonuçları da merak konusu oldu. ORC Araştırma'nın gerçekleştirdiği son ankette, vatandaşlara "Bu Pazar seçim olsa hangi adaya oy verirdiniz?" sorusu yönetildi.

Kuş Gribi Yumurta Fiyatlarına Yansıdı! Kuş Gribi Yumurta Fiyatlarına Yansıdı!

SON ANKETTE KILIÇDAROĞLU LİDER

Son anketin sonuçlarına göre, yüzde 49,3'lük oy oranıyla Millet İttifakı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimi önde götürüyor. Cumhur İttifakı adayı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 42,4'lük oy oranıyla ikinci sırada yer alıyor.

MUHARREM İNCE VE SİNAN OĞAN'IN OY ORANLARI

Ankette, diğer iki Cumhurbaşkanı adayının oy oranları da belirtildi. Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yüzde 6,1'lik oy oranıyla üçüncü sırada bulunuyor. ATA İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 2,2'lik oy oranıyla dördüncü sırada yer alıyor.

Seçime kısa bir süre kalmışken, siyaset arenasındaki gelişmeler ve anketler, vatandaşların ve siyasi partilerin ilgisini çekmeye devam ediyor.