8 Mayıs 2023 tarihinde piyasada alış fiyatı 19,5000 lira olan dolar, satış fiyatı olarak 19,5020 liradan işlem görüyor. Geçtiğimiz Cuma günü ise doların satış fiyatı 19,4980 lira seviyesindeydi.

IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü IMF Raporu: Türkiye, Kişi Başına Gelirde Dünya Ortalamasının Altına Düştü

Türev İşlemcilerin Üçüncü Çeyrek Beklentileri

Bloomberg'in alım satım opsiyon fiyatlamalarından elde ettiği hesaplamalara göre, türev işlemciler dolar/TL kuru için üçüncü çeyrek sonunda 26 seviyesine yükselmesini olası buluyor.

Commerzbank Stratejisti Leuchtman'dan Türk Lirası Yorumu

Commerzbank stratejisti Ulrich Leuchtman, pazartesi günü yayımladığı bir notta, Türk lirasında önemli bir düşüş yaşanabileceğini vurguladı. Leuchtman, resmi döviz kurlarının suni desteğinin zamanla zayıflayacağını ve devam etmesinin imkansız olduğunu belirtti.

Liranın Düşüşü Diğer Ülkeleri Etkileyecek Mi?

Son bir yılda yüzde 23 düşerek tarihi düşük seviyelere gerileyen lira, diğer gelişmekte olan ülkeler üzerinde bir domino etkisi yaratması beklenmiyor. Leuchtman, Türk para politikasının hatalarının diğer ülkelerde tekrarlanmadığını ifade ederek, "Bu çok özel para politikasının başarısızlığının merkez bankalarının çok farklı davrandığı diğer para birimlerine nasıl bulaşacağını hayal etmekte zorlanıyorum" şeklinde konuştu.