Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda oy verme işlemi sabah saat 08.00'de başladı ve 17.00'de sona erdi. Seçim yasakları ise 28 Mayıs 2023 Pazar günü sabah saat 06.00'de başladı ve gece yarısı saat 00.00'de sona erecek.

YSK Başkanı Ahmet Yener, ikinci tur cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Yener açıklamasında; "28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirdiğimiz cumhurbaşkanlığı oylamasının ikinci turuna büyük bir katılım oldu. Hem yurt içinde hem de yurt dışında vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Tüm sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Şu anda seçimlerimiz sorunsuz devam etmekte" dedi.

"Sonuçlar Daha Erken Açıklanacak"

Yener, "14 Mayıs'taki seçimlerde birçok cumhurbaşkanı adayı ve 24 siyasi parti yer aldı. Bu seçimde ise sadece cumhurbaşkanı adayları yarışıyor. Bu nedenle sonuçların daha hızlı bir şekilde açıklanacağını düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yener, yayın yasağının kalkacağı saati Kurul'un değerlendirmesi sonucu belirleyeceklerini belirtti ve "Yasağı daha erken kaldırabiliriz. Eğer daha erken bir saatte televizyon kanallarına ve haber ajanslarına haber geçme izni verirsek, bu bilgiyi sizinle de paylaşacağız" dedi.

Yayın Yasağı Ne Zaman Sona Erecek?

27 Mayıs'ta saat 18.00'de başlayan propaganda yasağı 24 saat sürecek ve 28 Mayıs'ta sandıkların kapanışına kadar propaganda içeren haber ve yayınlar yapılamayacak.

Yargıtay Başkanlığı Seçimi Dokuzuncu Turunda Sonuç Alınamadı: Ömer Kerkez ve Mehmet Akarca Arasında Yarış Devam Ediyor Yargıtay Başkanlığı Seçimi Dokuzuncu Turunda Sonuç Alınamadı: Ömer Kerkez ve Mehmet Akarca Arasında Yarış Devam Ediyor

Yüksek Seçim Kurulu, saat 18.00 ile 21.00 arasında seçimle ilgili haber ve tebliğleri yayımlayacak.

Saat 21.00'den itibaren tüm yayınlar serbest olacak ve YSK bu saati daha erkene alabilir. Ancak kesin saat YSK'nın kararıyla belirlenecek.