Ramazan ayının durgunluğuyla sakin seyreden konut piyasasında, bayrama sayılı günler kalmışken hareketlilik gözlenmiyor. Son yıllarda yaşanan artan talebin arzı karşılamaması neticesinde konut fiyatlarında da yükseliş yaşanıyor. Piyasa uzmanları, konut piyasasının Haziran ve Temmuz aylarında daha hareketli olmasını bekliyor.

Bahçelievler Bölgesinde Daire Fiyatları Ne Kadar?

Bahçelievler bölgesinde, 2+1 yeni daireler 2 milyon 800 bin TL ile 3 milyon TL arasında alıcı buluyor. 3+1 yeni dairelerin fiyatları ise 3 milyon TL'den başlayıp, 4 milyon TL'ye kadar yükseliyor. Dubleks dairelerin fiyatları ise konuma göre değişkenlik gösterirken, ortalama olarak 5-6 milyon TL arasında satışa sunuluyor.

Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi, Rekor Kırmak Üzere! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi, Rekor Kırmak Üzere!

Kiralık Daire Fiyatları Nasıl?

Bahçelievler bölgesinde kiralık daire fiyatları ise, 2+1 dairelerde 9-10 bin TL aralığında başlıyor. 3+1 kiralık dairelerin fiyatları ise 10 bin TL'den başlayarak, 13 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Mart Ayında Konut Satışları Azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına dair Konut Satış İstatistikleri'ni açıkladı. Açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları Mart ayında, geçen yılın aynı ayına göre %21,4 düşüş yaşayarak, 105.476 seviyesine geriledi. İstanbul, 18.166 konut satışı ve %17,2 pay ile konut satışlarında en yüksek paya sahip oldu.

Emlakçı Şerafettin Başaran, "Şu anda konut arzı yetersiz. Maliyetlerin de artmasıyla çok fazla yeni konut yapılmıyor. Fiyatlar da buna bağlı olarak yüksek seyrediyor. Yeni daire fiyatlarının eskilere göre daha çok yükseldiğini söyleyebilirim. Eski konutlara deprem sonrası talep oldukça düştü. Ramazan ayında konut piyasası durgun seyretti. Talep yüzde 3-4 oranında oldu. Mart ayında konut satışları oldukça düştü. Nisan ayına da bu şekilde yansıdı" dedi.

"Konut piyasası yaz aylarında hareketli olur"

Başaran, "Konut piyasasında Haziran ve Temmuz ayı itibariyle hareketlilik olacağını düşünüyorum. Yaz aylarında hareketli olur. Vatandaşlar da TOKİ kura sonuçlarını da bekliyor" ifadelerini kullandı.

Bahçelievler bölgesinde 2+1 yeni bir dairenin 2 milyon 800 bin TL ile 3 milyon TL'den satıldığını söyleyen Başaran, "3+1 yeni daireler 3 milyon TL'den başlıyor, 4 milyon TL'ye kadar çıkıyor. Dubleks daireler ise konuma göre değişiyor, ortalama 5-6 milyon TL'den satılıyor. 2+1 kiralık daireler 9-10 bin liradan başlıyor. 3+1 kiralık daireler ise 10 bin liradan başlıyor, 13 bin liraya kadar çıkıyor" diye konuştu.