Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından 14 Mayıs olarak planlanan seçimlerin ertelenmesine yönelik tartışmalar gündemde yerini korumaya devam ediyor.

Seçim tarihine ilişkin pek çok görüş konuşulurken, kulislerden edinilen bilgilerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisinden bazı isimlerin önerdiği 18 Haziran tarihini reddettiğini, 14 Mayıs tarihinde kararlı olduğu belirtiliyor.

Kulislerden gelen bilgileri doğrulayacak şekilde bir açıklama da Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın'dan geldi. CNN International'dan Becky Anderson'un programına konuk olan Kalın, seçim tarihi konusundaki eğilimin Mayıs'ta olması yönünde olduğunu belirtti:

“Eğilim, önümüzdeki günlerde aksi yönde bir siyasi mutabakat olmadıkça vaktinde, mayısta yapılması yönünde”

Ayrıca seçimlerin ne zaman yapılacağına ilişkin Cumhurbaşkanının tek başına karar alamayacağını vurgulayan İbrahim Kalın, 7,7 ve 7,6 depremlerden etkilenen Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlırurfa, Adıyaman, Malatya, Hatay ve Elazığ'da seçimlerin yapılması kararının YSK tarafından alınabileceğini söyledi:

 "Cumhurbaşkanı bu kararı kendi başına alamaz. Meclis'in bir karar, görüş bildirmesi gerek. Ama günün sonunda Yüksek Seçim Kurulu etkilenen 10 şehirde seçim olup olmayacağına karar verecek"