Geçtiğimiz gün eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Kahramanmaraş merkezli deprem dolayısıyla seçimlerin ileri bir tarihe ertelenmesi yorumunda bulundu. 

Bülent Arınç'ın yorumuna muhalefet kanadından tepkiler peş peşe gelmeye devam ediyor. Bugün partisinin Genel Merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçimlerin ertelenmesinin Anayasal olarak mümkün olmadığını, böyle bir hamlenin demokrasi tarihine vurulacak bir darbe olabileceğini söyledi.

Seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına son açıklama İYİ Parti Sözcüsü Kürşat Zorlu'dan geldi. Zorlu, böyle bir günde seçim tartışmalarının gündeme gelmesinden üzüntü duyduklarını vurgulayarak, Anayasadaki kuralların belli olduğunu, seçimlerin zamanında gerçekleştirilmesi gerektiğini düşündüklerini belirtti. Kürşat Zorlu'nun ilgili açıklaması ise şu şekilde:

''Maalesef canlarımız gidiyor, enkaz altında birçok canımız duruyor. İnsanlarımız canhıraş bir biçimde sahadalar. Böyle bir günde, böyle bir dönemde bir seçim konusunun gündeme gelmiş olmasından büyük üzüntü duyuyoruz.

Seçim tarihi konusunu gündeme getirerek siyasi rant sağlamaya çalışan kişilere de -yani ertelenmesi konusundan bahsediyorum- gerçekten inanmak mümkün değil. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Biz İYİ Parti olarak, demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, anayasal devlet ilkesine inanmış bir partiyiz.

Seçimlerin mutlaka zamanında yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Anayasamızdaki kurallar bellidir. Bu doğrultuda hareket edeceğiz ve tavrımızı koyacağız. Ve emin olun, yaralarımız hep birlikte hızlı bir şekilde sararak, bu seçimi de gerçekleştirip, neticelendirebiliriz.''