Bu olağanüstü kredi desteği, sel felaketinden olumsuz etkilenen işletmelerin toparlanması ve faaliyetlerine devam etmelerini kolaylaştıracak. Samsun, Amasya, Sinop ve Kastamonu gibi sel felaketi yaşayan bölgelerdeki KOBİ'ler, bu desteği alabilecekler. Destek paketi, 12 aylık ödemesiz dönem ile birlikte, 36 ay vade seçeneği ve 300 bin liraya kadar kredi imkanı sunuyor. İlgili kredinin tüm faizi, KOSGEB tarafından karşılanacak.

Kredi Garanti Fonu Destekliyor

TikTok'a Yönelik Türkiye'den Sert Adım! Ahlak Dışı İçerikler İçin Cezalar Geliyor TikTok'a Yönelik Türkiye'den Sert Adım! Ahlak Dışı İçerikler İçin Cezalar Geliyor

Teminatla ilgili problemlar yaşayan işletmeler için çözüm ise Kredi Garanti Fonu'ndan geliyor. Fon, başvuru sırasında teminat desteği sağlayacak, böylece işletmeler acil ihtiyaçlarını daha hızlı şekilde karşılayabilecekler.

Erdoğan'dan Selzedelere Moral Veren Mesaj

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası sel felaketiyle karşı karşıya kalan vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile diğer ilgili birimlerin, zarar gören altyapının onarım çalışmalarını hızlandırdıklarını vurguladı. Erdoğan, KOSGEB'in sağladığı acil destek kredisinin, afetzedelerin yanında olacağını da belirtti.