Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı Şebnem Bursalı'nın İstakoz Paylaşımı Balık Tezgahlarını Canlandırdı

CHP'nin seçim sisteminde yaşanan karışıklık, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun sık sık medyaya verdikleri demeçlerle daha da çarpıcı bir hale geldi. İki lider, verilen bilgilerin doğruluğunu sorguladı ve Anadolu Ajansı'nın yayınladığı seçim verilerini sık sık eleştirdi.

Anadolu Ajansı'nın Verileri Tartışma Konusu

Seçimlerin sona ermesiyle birlikte yapılan açıklamalar, Anadolu Ajansı'nın verilerinin doğruluğunu teyit eden ANKA'nın açıklamalarıyla gündeme geldi. Bu durum, CHP'ye bağlılığıyla bilinen seçmenler arasında kafa karışıklığına neden oldu.

CHP Genel Merkezi'nde Ne Oldu? Özlem Gürses Açıklıyor

Gazeteci Özlem Gürses, seçim gecesi CHP Genel Merkezi'nde yaşananları anlattığı bir yayına katılarak bu konudaki bilinmeyenleri açıklığa kavuşturdu. Gürses, farklı kaynaklardan gelen verilerin birbirinden oldukça farklı olduğunu belirtti ve bu durumun CHP içinde ciddi bir karmaşaya yol açtığını ifade etti.

Farklı Veri Akışları ve Karmaşa

Gürses, farklı veri akışlarının sebep olduğu karmaşayı vurguladı. Özellikle CHP'ye bağlı seçmenler, yaşanan bu durumu tam olarak anlamlandırmakta zorluk çektiklerini ifade ettiler.

İşte Özlem Gürses'in açıklamaları:

"Öyle bir karmaşa oluştu ki, öyle farklı veriler akmaya başladı ki... Hangisinin doğru ve güvenilir olduğu bilinemedi. Anka'dan bir veri geliyor, muhabir ağı var. Hepsi birbirinden farklı olmaya başlayınca onlar da güvenilir verinin ne olduğuyla ilgili kafa karışıklığı yaşadı. O nedenle gece boyunca hazırlanmış olan muazzam bir basın operasyonu ve iletişim stratejisi kurmuşlardı.

Planlar tutmadı

2 gece önce yapılan toplandıda 'Bütün gece boyunca seçmenimizi bilgilendireceğiz' demişlerdi. Çünkü AA'nın veri manipülasyonunu biliyorlardı, psikolojik mobbingi biliyorlardı. Bir sahne kurulmuştu, bazen Kemal Bey, bazen Akşener, bazen İmamoğlu ve Yavaş yarım saatte bir, saatte bir veri paylaşacaklardı. Manipülasyonun önünü almak üzere bir iletişim stratejisi kurgulanmıştı. Eldeki veriler karmaşık bir sisteme dönünce, güvenilir bir veri olmayınca iletişim stratejisi çöktü.

Farkındaysanız İmamoğlu ve Yavaş ilk çıktığında şaşkındı gergindi. Kılıçdaroğlu da öfkeliydi, kızgındı, hayal kırıklığına uğramıştı. İstersen Erdoğan'ı yüzde 100'den başlat. 49.5 kaç saat sürerse sürsün ortaya çıkıyor. Temel mesela sandıklardaki psikolojiyi ve seçmenin psikolojisini tutmak üzerineydi. O yüzden Kılıçdaroğlu'nun hayal kırıklığı ve öfkesi seçim sonuçlarından daha fazla. Gecenin kurgusunun akamete uğramasıyla ilgili bir öfkeydi"