Geçtiğimiz hafta İstanbul platformunun düzenlemiş olduğu iftar programına katılan Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun da yer aldığı bir karede Kılıçdaroğlu'nun ayakkabılarıyla seccadeye basması geniş yankı buldu.

Hayat vekilime güzel. Bu adisyon dün kesildi Hayat vekilime güzel. Bu adisyon dün kesildi

Gelen tepkiler üzerine ortaya çıkan kareden dolayı üzgün olduğunu paylaşan Kemal Kılıçdaroğlu, özür diledi.

Siyasetten pek çok ismin dahil olduğu tartışmaya Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da katıldı. 

Davutoğlu, Kılıçdaroğlu'nun seccadeye bilinçli bir şekilde basmadığının altını çizerek, hangi siyasetçinin bilerek seçim öncesi böyle bir şey yapabileceği sorusunu yöneltti:

"Türkiye'de Sayın Kılıçdaroğlu'nun o seccadeye ayakkabısıyla bilinçli bir şekilde bastığına inanacak aklı başında bir tek kişi bulamazsınız. Kılıçdaroğlu'nun niyeti o seccadeye basarak seccadeye hakaret etmek mi? Hadi Kılıçdaroğlu'nun dine saygısına inanmadınız da aklını da mı kaybetti? Türkiye'de bir siyasetçi seçim öncesinde böyle bir şey yapar mı?"

14 Mayıs öncesi Millet İttifakı'nın herhangi bir hata yapmaması halinde seçimleri yüzde 60'la kazanacağını iddia eden Ahmet Davutoğlu, seccadeye basılmasının bir hata olmadığını söyledi:

 "Bizim tarafta bir hata olmazsa, bir söylem hatası olmazsa, kendi içimizde bir hata olmazsa birbirimizin işini kolaylaştırırsak, muhafazakarı soğutan bir söylem olmazsa veya Kürt seçmeni tedirgin eden bir şey olmazsa Türkiye'deki seçim yüzde 60 yüzde 40 gibi biter. Ben seccadeyi bir hata olarak görmüyorum orada bir irade yok.''