Kaza saat 00.10 sıralarında Şişli’de Halaskargazi Caddesi üzerinde meydana geldi. Aracıyla seyir halinde olan H.A., elektrikli scooter kullanan Dilara Gül’e çarptı.

Gül, çarpmanın şiddetiyle yere düştü. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Yaralı kadın sağlık ekiplerinin olay yerindeki müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Dansçı olduğu öğrenilen 23 yaşındaki Dilara Gül, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sürücü H.A. ise gözaltına alındı. H.A.’nın, “taksirle öldürme” suçundan adli makamlara sevk edildiği öğrenildi.

“DURUMU ÇOK AĞIRDI”


Kazayı gören bir esnaf, “Bir ses duydum. Kaza olduğunu anladım. Bayağı hızlı vurmuştu. Kadın yerde yatıyordu. Ağzından burnundan kan geliyordu. Durumu çok ağırdı. Hiçbir yerini oynatamıyordu. Ambulans ve polis çağırdılar” dedi.


KAZA GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Dilara Gül’ün ölümüyle sonuçlanan kazanın görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, scooter ile sağ şeritten ilerleyen Dilara Gül’ün sola döndüğü, bu sırada H.A. idaresindeki otomobilin hızla gelerek Gül’e çarptığı görülüyor.


“ANİDEN ÖNÜME KIRDI, DURAMADIM”


İlk ifadesinde “Scooterı aniden önüme kırdı, duramadım” dediği öğrenilen H.A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. H.A., çıkarıldığı mahkemede ‘taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan tutuklandı.


SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Maltepe Mimar Sinan Camii’nde Dilara Gül için ikindi vakti cenaze töreni düzenlendi. Cenaze namazı için camide toplananlar gözyaşı döktü.

Dilara Gül’ün babası Arif Gül kızının naaşının başından ayrılmadı. Dilara Gül’ün amcaları ve kardeşi tabutu başında, taziyeleri kabul etti.

Dans okulundan arkadaşlarının da katıldığı cenaze namazının ardından Dilara Gül’ün naaşı Pendik’teki Yeni Şeyhli Mezarlığı’nda toprağa verildi.


“DANSIYLA BURS ALMIŞTI, 1 AY SONRA ABD’YE GİDECEKTİ”

Gül ailesinin yakını olduğunu söyleyen Merve Karakaya “Dilara’nın bir sürü hayalleri vardı. Kendisi dansta çok başarılıydı. 1 ay sonra ABD’ye gidecekti. Dansıyla özel burs kazanmıştı. Çok zamansız oldu. Gerçekten sürücülerin dikkat etmesi gerekiyor. Çok erken yaşta canlar kayboluyor. Belki de bir anlık dikkatsizlik yüzünden gencecik, bir dünya hayali olan, o hayalleri için savaşan bir genç kızımız aramızda değil” dedi.