Saraçoğlu, son açıklamasında çörek otu yağının mucizevi faydalarını, altını çizerek belirtti. 

Yüksek antioksidanlara sahip
Çörek otu yağı antioksidanlarda oldukça zengin bir gıda. Çörek otu yağı, oldukça güçlü antioksidan ve antienflamatuar etkileri olan timokinon açısından zengindir. Yapılan araştırmalar, bu bileşiğin beyin sağlığını koruyabileceğini ve çeşitli kanser türlerinin tedavisine yardımcı olabileceğini düşündürüyor.


Astım tedavisinde yardımcı
Astım, solunum yollarınızın astarının şiştiği ve çevresindeki kasların kasıldığı, nefes almayı zorlaştıran kronik bir durumdur. Araştırmalar, çörek otu yağının ve özellikle yağdaki timokinonun, hava yolundaki iltihabı azaltarak ve kasları gevşeterek astım tedavisinde yardımcı olabileceğini gösterdi.

Kilo verme çabalarına yardımcı
Çörek otu yağının obezite, metabolik sendrom veya tip 2 diyabetli bireylerde vücut kitle indeksini azaltmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor.

Tansiyon ve kolesterol seviyelerinin düşmesinde yardımcı olabilir
Çörek otu yağı, kan basıncını ve kolesterol seviyelerini düşürmedeki potansiyel etkinliği açısından da incelenmiştir. Yüksek tansiyon ve kötü kolesterol seviyeleri kalp hastalığı için önemli risk faktörleridir. Yağ ayrıca kan basıncını düşürmeye yardımcı olabilir.