Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre, Gölpınar Köyü sakinleri, köy meydanında astıkları iki pankarttan birinde AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Pankartta, “Yüce Allah’a sığınırım ki bu bir sesleniştir. Seslerimizin sesi olan Sayın Cumhurbaşkanımız. Şanlıurfa Gölpınar Mahallesinde içme suyumuz yok. Reisimizden yardımlarınızı bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

İkinci pankarta da “Yüce Allah’a sığınırım ki bu bir sesleniştir. Abdest ve daharat (Taharet) almaya suyumuz yok. Cünüp olduğumuz zaman su olmadığından abdest alamadığımız için günahımız Allah katında siz yetkililerin olsun” yazıldı.

“5 KİLOMETRDEN SU GETİREMİYORSA BU DEVLET BİTMİŞTİR”
Köy Muhtarı Hasan Oğuz, 6 muhtar olarak su sıkıntısını dile getiren dilekçe verdiklerini belirterek, “Köyümüz Karaköprü’ye 5 kilometre, Fırat’a 12 kilometre. Biz hala içme suyu için kavga ediyoruz. 10 sene evvel sayın cumhurbaşkanım ‘Yolsuz, susuz köy kalmayacak’ dedi. Eğer 5 kilometreden köyümüze su getiremiyorsa bu devlet bitmiştir. Bakıyorum, İstanbul’da denizin üstüne yol yapan bir devlet var. Kıbrıs’a denizin altından içme suyu götüren bir devlet var. Hangisi doğru acaba” dedi.

Köylülerin su sıkıntılarını dile getiren pankart asmaları ve DEVA Partisi’nin destek etkinliğinin ardından gece yarısı Jandarma destekli Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ (Şanlıurfa Su Kanalizasyon İdaresi) ekipleri köye gitti. Ekipler, pankartları sökmeye çalıştı.

Köylülerin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün gelmesini istemesine rağmen pankartlar indirildi. Köylüler, “Keşke pankartları indirmek için gösterdikleri hızı köyümüze su getirmekte de gösterseler” diye tepki gösterdi.