Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirildi. Ancak, sandıkta görev alan kişilere ne kadar ödeme yapılacağı ve bu ödemelerin ne zaman hesaplara yatacağı konusunda henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi? CHP kulislerinde neler oluyor? Özgür Özel hangi kritik ismin istifasını istedi?

Öte yandan, 2019 seçimlerine dayanarak resmi olmayan yaklaşık ücretler şu şekildedir: Sandık Kurulu Başkanı için eğitim alan ve toplantıya katılanlar için yaklaşık 1254 TL, eğitim almayan ve toplantıya katılmayanlar için ise yaklaşık 836 TL ödeme yapılması beklenmektedir. Sandık Kurulu Memuru için eğitim alan ve toplantıya katılanlar için yaklaşık 792 TL, eğitim almayan ve toplantıya katılmayanlar için ise yaklaşık 396 TL ödeme öngörülmektedir.

Müşahitlik ise resmi bir görev olmayıp, tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. Partilerin gönüllü görevlileri olan müşahitler genellikle herhangi bir ücret almamaktadır.

Sandık görevlilerinin ödeme detaylarına ilişkin resmi açıklamaların yapılması ve ödemelerin ne zaman gerçekleştirileceğinin duyurulması beklenmektedir.