Yarın itibarıyla idrak edilmeye başlanacak Ramazan ayı için bu gece ilk sahura kalkılacak. Sahurda bazı yiyecekleri tüketerek gün boyu dinç ve enerjik kalmak mümkün. Peki, hangi yiyecekler sahurda tüketildiğinde gün boyu dinç ve enerjik kalmayı sağlar?

İşte, Ramazan ayında gün boyu tok tutacak o yiyecekler:

1.Tahıl ekmeği

Kilo vermeye yardımcısı olması bilinen Tahıl ekmeği, uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.  İçerdikleri sayesinde sağlık dostu olan tahıl ekmeği, Ramazan ayında sizi gün boyu dinç tutacaktır.

2. Zeytin 

Sindirimi kolaylaştıran yapısı ile tanınan kahvaltı sofralarının olmazsa olmaz lezzeti, sahur sofralarının da en vazgeçilmez besinleri arasında yer alıyor.  Tok tutma özelliği ile bilinen zeytini sahur sofralarından eksik etmemelisiniz.

3.Süt

Süt içmek hem rahat uyumanızı sağlar hem de size gerekli proteinleri sağlayarak, gün boyu tok hissetmenizi sağlayacaktır. 

4.Peynir

Protein yönünden zengin bir besin olan peynir, sahurda tok hissetmenize yardımcı olur. Sahurda iki dilim peynir yiyerek gün boyu açlık sorununu ortadan kaldırabilirsiniz.

5.Yumurta

Yumurta kaliteli protein içeriğine sahip olması dolayısıyla en uzun süre tok tutan yiyecekler arasındadır. Yumurtayı yağda yapmak yerine haşlayarak yerseniz daha uzun süre tokluk hissedebilirsiniz.

6.Yulaf

Kalorisi düşük, doyuruculuğu epey yüksek bir besin olarak bilinir. Çözünebilir lif (beta-glukan) içeriği dolayısıyla mide hacmini doldurur ve uzun süren tokluk hissine neden olur.