Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından 10 ilde büyük hasarlar meydana geldi ve çoğu enkaza döndü. Depremde enkaz altından kurtarılan bebek ve çocuklar hakkında ortaya atılan kaybolma haberleri ise kamuoyunda büyük endişe yaratıyor. Bugün, yine depremin en çok etkilediği illerden biri olan Hatay'da yaşanan ürkütücü bir olay da bu endişeleri arttırdı.

Samandağ ilçesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bir özel hastanede, sahte polis kimliğiyle kendisini emniyet müdürü olarak tanıtan bir kişi, N.E. isimli bebeğin hastanede olup olmadığını sordu. Ancak hastane görevlileri, şüphelinin kendilerine gösterdiği polis kimliğinin sahte olduğunu fark ederek, bebeği çalmaya çalışan zanlıyı polise ihbar ettiler. 

Hastane görevlilerinin polise ihbarı üzerine, Samandağ ilçesindeki özel hastaneye sevk edilen polis ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda Ali Beyhan F. (55) isimli şüpheliyi gözaltına aldılar. 

Üstünden çıkanlar şok etti

Beyhan F. (55), polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Zanlının üzerinde yapılan aramada, sahte kimlik kartları ve çeşitli miktarda para, altın ve cep telefonları ele geçirildi. Ayrıca, şüpheliye ait bir araçta yapılan aramalarda da tabanca, şarjör ve mermiler bulundu. Araçta bulunan üç kişi, Ali Beyhan F'nin kendisini çevrede emekli emniyet müdürü olarak tanıttığını söyledi.

Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, ilçedeki yağma, hırsızlık ve diğer adli olaylara yönelik önlemler alındı ve tüm olaylara hızlı müdahale edildiği açıklandı.