Corona virüs aşısında hatırlatma dozu randevuları açıldı. Sağlık Bakanlığı, Corona virüs aşısı yaptırmak isteyenler için yeni hatırlatma dozu randevularının e-Nabız sistemine tanımlandığını duyurdu. Peki, Covid aşı randevusu nasıl alınır? e-Nabız ve MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Aşı randevusu alma ekranı!

COVİD AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Corona virüs aşısı yaptırmak isteyenler için yeni hatırlatma dozu randevuları açıldı. Son yaptırdığı aşının üzerinden 6 ay geçenler için randevu e-nabız sistemine tanımlandı.

KİMLER AŞI OLABİLECEK?

Son aşısının üzerinden 6 ay geçenler hatırlatma dozunu yaptırabilecek.

E-nabız sistemine tanımlananlar bugünden itibaren randevu alıp aşı olabilecek.

3 doz Biontech aşısı olanlar için bu 4'üncü doz olacak. 65 yaş ve üstü ile riskli gruplarda olanlar için bu 6'ncı doz aşı olacak.

Hatırlatma dozu için Biontech, Sinovac veya Turkovac'tan biri tercih edilebilecek.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS üzerinden aşı randevusu oluşturmak için www.mhrs.gov.tr adresine girin. Üyeyseniz bilgilerinizi sisteme girin ve girişinizi yapın. Eğer üye değilseniz “Üye Ol” seçeneğini tıklayın ve üye olun.


Koronavirüs aşı randevusu almak için sisteme giriş yaptıktan sonra ekranda “Aşı Randevusu Al” seçeneği var ona tıklayın.

AŞI RANDEVUSU OLUŞTURMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Aşı yapılacak öncelikli gruptaysanız e devlet sizi randevu için MHRS’ye yönlendiriliyor. Burada istediğiniz sağlık kuruluşundan verilen ya da istediğini tarih ve saati seçerek randevu alınabilirsiniz. Randevu alınca SMS gönderilip randevusunuz hakkında bilgileniyorsunuz.

Aşı uygulaması Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) ve e-Nabız hesabı üzerinden randevularını değiştirilebilir. Koronavirüs aşısı için Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvuru yapılabilecek.