Sadettin Saran, Instagram hesabından paylaştığı video ile Milli Eğitim Bakanlığı'na acil reform çağrısı yaptı. Saran'ın video mesajı sosyal medya kullanıcıları tarafından beğeni ve yorum aldı.


"Eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder"
Bilimsel eğitimin esas alınarak acilen reform yapılması çağrısında bulunan Saran şunları kaydetti:

"Geçenlerde lise ve üniversiteler için giriş sınavı yapıldı. Ve malesef eğitimde durumumuz çok kötü. Bakın Güney Afrika'da bir üniversitenin kapısında şöyle yazar: Bir milletin yok edilmesi için bombalar, füzeler şart değildir. Eğitim kalitesini düşürmek yeterlidir. Aileler bu gidişatı görüyorlar aslında. Çocukları için çaresizce kaliteli eğitim bulmaya çalışıyorlar.

İmam Hatip Liseleri'nin sayısı sürekli artırılıyor ama öğrenci sayısı neredeyse hiç artmıyor. Meslek liselerine, teknik liselere, Anadolu ve Fen Liseleri'ne ilgi bir hayli artmasına rağmen oralarda tersi, okul sayısı azaltılıyor. Bir diğer tehlike de kız çocuklarının okullaşma oranında yüzde 6'dan daha fazla düşüş var.

O yüzden buradan sesleniyorum: Milli Eğitim'de acilen, derhal bilimi esas alan A'dan Z'ye reform yapılsın. İnanın biz Türkiye olarak ekonomimizi de düzeltiliriz, uluslararası sorunları da çözeriz, her şeyi başarabiliriz. Ama eğitim sistemimiz iflas ederse ülke de iflas eder!"