Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla seçim tarihinin 14 Mayıs olarak kesinlik kazanmasının ardından siyasi partiler, seçim çalışmalarına start verdi.

14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi süreci,  6 Şubat tarihinde 11 ili etkileyen depremler nedeniyle alınan yeni tedbirler çerçevesinde yürütülecek.

İlan edilen takvime göre seçimlere 2 ay gibi bir süre kaldı. Seçimler için geri sayım başlarken, Ankara'daki siyasi trafik her geçen gün hız kazanıyor.

Dün yapılan açıklamalara göre HÜDA PAR, Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday çıkarmayacağını ve Cumhurbaşkanı  Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığındaki AK Parti heyeti, bu defa Anavatan Partisi Genel Başkanı İbrahim Çelebi ile bir araya geldi. Daha önce de AK Parti heyeti Binali Yıldırım Başkanlığında Yeniden Refah Partisi ile görüşmüştü.

Ankara'daki hareketli saatler devam ederken, Millet İttifakı cephesinden "ittifak içi ittifak" formülü olabilir sözleri yükseldi.

Özel bir televizyon kanalına konuk olan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Altılı Masa üyeleri içerisinde yer alan Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile bir seçim ittifakı olabileceğini söyledi:

 "Gelecek ve DEVA Partileri ile Saadet Partisi arasında bir seçim ittifakının yapılmasını önemsiyorum. Üç parti ayrı ayrı seçime girdiğimiz zaman en fazla 3-4 milletvekili çıkartılabiliyor. Ancak biz bir araya geldiğimiz zaman mecliste 30-40 milletvekili ile temsil edilme imkanımız var."