Basın açıklamasında Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü özel askeri operasyona dair yeni bilgiler aktaran Konaşenkov, “Odessa bölgesinde bir askeri havaalanında ABD ve Avrupa ülkelerinden gelen silah ve mühimmatın bulunduğu bir hangar, yüksek hassasiyetli Oniks füzeleri ile imha edildi, ayrıca iniş-kalkış pisti de tahrip edildi” diye konuştu.

'YÜKSEK HASSASİYETLİ FÜZELERLE UKRAYNA ORDUSUNUN 7 TESİSİ VURULDU’

Konaşenkov ayrıca Rus Hava-Uzay Kuvvetlerinin yüksek hassasiyetli füzelerle Ukrayna ordusunun 7 tesisini vurduğunu, vurulan hedeflerin arasında insan gücü ve askeri teçhizatın yoğunlaştığı 4 bölge, ayrıca Donetsk'teki Berezovoye yerleşim bölgesinde ve Harkov bölgesinde füze-topçu silah ve mühimmatın bulunduğu 3 depo bulunduğunu kaydetti.

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göre Rus komutan, Rusya’ya ait taktik uçaklar ile Artemovsk ve Zaporojye bölgelerinde Ukrayna’ya ait 2 adet S-300 hava savunma sisteminin imha edildiği bilgisini de verdi.

"ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

“Gün içinde Rus füze ve topçu birlikleri tarafından Ukrayna ordusuna ait insan gücü ve askeri teçhizatın yoğunlaştığı 786 bölgenin, 24 komuta merkezinin ve füze ve topçu silahlarının bulunduğu 3 deponun vurulduğunu kaydeden Konaşenkov, ‘200’e yakın insan gücünün, bir çok namlulu roketatar sisteminin ve 20’ye yakın askeri aracın etkisiz hale getirildiğini’ ifade etti.

'2 ADET SU-24M BOMBARDIMAN UÇAĞI VE 2 TOÇKA-U FÜZESİ VURULDU’

Tümgeneral Konaşenkov, “Rus hava savunma sistemleri ile Harkov’un Petrovskoye yerleşim bölgesinde Ukrayna hava kuvvetlerine ait 2 adet Su-24M bombardıman uçağı vuruldu. Ayrıca gece boyunca 12 insansız hava aracı imha edildi” diyerek, Zaporojye’nin Tokmak yerleşim bölgesinde Ukrayna’ya ait 2 Toçka-U balistik füzesinin düşürüldüğü, Harkov bölgesinde de Smerç sistemlerinden atılan 2 merminin önlendiğini vurguladı.

‘145 UÇAK VE 112 HELİKOPTER İMHA EDİLDİ’


Rus general, “Özel askeri operasyonun başından bu yana toplam 145 uçak, 112 helikopter, 672 insansız hava aracı, 281 uçaksavar füze sistemi, 2 bin 703 tank ve diğer zırhlı muharebe araçları, 312 çok namlulu roketatar sistemi, bin 203 sahra ve havan topu ile 2 bin 5134 adet özel askeri araç imha edildi” ifadelerini kullandı.

ZELENSKİ, RUSYA'NIN KAYIPLARINI AÇIKLADI

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya’nın Donbass’ta baskını artırmaya başladığını belirterek, 'Rus askeri liderliği, önümüzdeki haftalarda binlerce Rus askerinin daha öldürüleceğini ve binlercesinin de yaralanacağını gayet iyi biliyor' dedi. Ukraynalı lider, Rus askerlerine yalan söylendiğini belirterek, "Her Rus askeri hala hayatını kurtarabilir. Bizim topraklarımızda ölmektense Rusya'da hayatta kalmaları daha iyi” dedi. Zelenski Moskova'nın savaştaki askeri kaybını da açıkladı.

Zeleski, Rusya’nın doğudan saldırı için ek birlikler getirdiğini, Donbass’taki baskıyı artırdığını ve Harkiv’de takviye kuvvetler oluşturduğunu belirterek, 23 bin Rus askerinin savaşta hayatını kaybettiğini söyledi.


'RUS ASKERLERİNE YALAN SÖYLENİYOR'

Zelenski, Rus kumandanların askerlerine yalan söylediğini ifade ederek, 'Rus komutanlar, savaşmayı reddetmeleri nedeniyle ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya kalacaklarını söyleyerek askerlerine yalan söylüyor. Her Rus askeri hala hayatını kurtarabilir. Bizim topraklarımızda ölmektense Rusya'da hayatta kalmaları daha iyi' dedi.