Rus işgali 52'nci gününde... Rusya’nın Ukrayna’ya sürdürdüğü saldırılar aralıksız devam ederken, Rus ordusu geri çekildiği başkent Kiev’e de füzeler ile saldırı başlattı. Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, gece Rus füzeleri ile Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki bir zırhlı askeri araç üretim tesisinin vurulduğunu aktararak, “Yüksek hassasiyetli uzun menzilli hava tabanlı silahlar, Kiev'deki bir zırhlı tesisin üretim binalarını ve Mikolayiv'deki askeri teçhizat onarım tesisini yok etti. Gece boyunca, yüksek hassasiyetli havadan fırlatılan füzelerle 16 düşman hedefi vuruldu. Bunlar arasında Povstanskoye, Odessa bölgesi, Barvenkovo, Lisichansk, Sribnoye, Petrovsky ve Opytnoye yerleşim alanlarındaki Ukrayna ordusuna ait teçhizat ve silah alanları, Mikolayiv bölgesinde 2 topçu silah deposu, Poltava'nın güneydoğusunda radar ve iletişim ekipman depolama merkezi yer aldı” dedi.

"SU-25 UÇAĞI HAVAAYKEN DÜŞÜRÜLDÜ"

Açıklamasının devamında Ukrayna’ya verilen zarardan da bahseden Konaşenkov, “Rus hava savunma sistemleri, İzyum kentinin 15 kilometre güneyinde bir Ukrayna Su-25 uçağını havadayken düşürdü. Operasyonel taktik havacılık, gece boyunca 67 personeli ve Ukrayna askeri teçhizatını hedef aldı. Toplamda, özel askeri operasyonun başlangıcından bu yana 133 uçak, 458 insansız hava aracı, 246 uçaksavar füze sistemi, 2 bin 246 tank ve diğer zırhlı savaş araçları, 252 çok namlulu roketatar, 981 sahra topçusu ve havanların yanı sıra 2 bin 146 özel askeri araçları imha edildi” bilgilerini aktardı.

DNİPRO'YA 2 FÜZE SALDIRISI

Dnipro Bölge Valisi Valentyn Reznichenko, Rusya’nın Dnipro kentine 2 füze saldırısı düzenlediğini açıkladı. Rusya’nın Dnipro kentine 2 füze saldırısı düzenlediğini bildiren Reznichenko, “Boş olan bir kümes hayvanı fabrikasını tamamen yok ettiler. Fabrikada hiç kimse bulunmuyordu" dedi.


Reznichenko, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasında vurulan fabrikaya ait fotoğraflar da ekleyerek yıkımı gözler önüne serdi. Vali Reznichenko ayrıca, stratejik öneme sahip bir noktanın daha Rusya tarafından hedef alındığını sözlerine ekledi.

SALDIRILARDAN KORUNMAK İÇİN BAHÇEYE YAZI YAZDILAR


Ukrayna’nın Kiev bölgesinde yer alan ve Rusya’nın saldırılarından en çok etkilenen kentlerden biri olan Gostomel’de birçok ev kullanılamaz hale geldi. Savaşın ağır izlerini taşıyan kentte bir aile, Rusya’nın saldırılarına karşı evinin bahçesine mermer kullanarak “çocuklar var” yazdı.

Rusya Savunma Bakanlığı açıkladı: 16 düşman hedefi vuruldu
Ailenin savaşa karşı çaresizliğini gösteren yazı dron ile görüntülendi. Büyük bir sitenin içerisinde yer alan evin çevresindeki birçok yapının hasar aldığı görülürken, yazının bulunduğu evde hasar bulunmaması dikkat çekti.