Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı yayın tekniği ile katılarak çok önemli açıklamalarda bulundu. 

 Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni'ne canlı yayın tekniği ile katılarak önemli açıklamalarda bulunan Rusya Devlet Başkanı Putin "Türk-Rus tarihinin en büyük ortak projelerinden birisi olan Akkuyu NGS, ülkelerimiz arasındaki komşuluk ilişkilerine katkı sağlayacak.” şeklinde değerlendirmede bulundu,

Putin, enerji dışında ticaret ve turizm ilişkilerine de değinerek“Her iki ülkeyi de birbirinin pazarlarında ve turizmde daha aktif olmaya teşvik edeceğiz ve bunun için uçuş sayısını artırma kararı aldık.” bilgisini açıkladı.

Putin, Akkuyu Nükleer Santrali'nde kullanınan teknolojinin altını çizerek “Akkuyu NGS'deki sistem, dünyanın en modern ve güvenilir güvenlik sistemlerinden bir tanesidir.” dedi.

Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! O iller dikkat! Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! O iller dikkat!

Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için de "Sayın Erdoğan şahsen ve Türkiye hükümeti ülke ekonomisinin gelişimi için ne kadar büyük hizmetlere imza attığını bizlere gösteriyor." diye konuştu.