Ukrayna Rusya savaşı 2 aydan fazla süredir devam ediyor. Yapılan tüm müzakere ve barış çağrılarından henüz olumlu bir sonuç çıkmadı. Öte yandan her gün Ukrayna ve Rusya tarafları, kesin olmayan kayıtlarla birlikte birbirlerinin kayıp bilançosunu açıklıyor.


Savaşta istediği hızla ilerleyen Rusya'nın askeri kaybının fazla olduğu ifadeleri dolaşana iddialar arasında. Ancak Rusya tarafından gelen kesin bir rakam yok.

Öte yandan Rus tanklarındaki ölümcül bir hatanın ise Rusya'nın savaşta bu kadar çok ağır kayıplar vermesine neden olduğu iddia edildi.

Rus tanklarındaki ölümcül hata! Kayıpların sebebi bu olabilir; bir iddia var ki daha da vahim...
Rus tanklarında bulunan silindir hazneye 40 tane mermi istifleniyor. Bu nedenle de Batı tanklarının aksine Rus tankları olası kazalara karşı daha savunmasız hale geliyor. Tanklarda yapılan herhangi bir ateşleme haznede zincirleme bir reaksiyona neden olabiliyor ve araçtaki bütün mühimmat patlayabiliyor.

Rus tanklarındaki ölümcül hata! Kayıpların sebebi bu olabilir; bir iddia var ki daha da vahim...
CNN'e konuşan Yeni Amerika Güvenliği Merkezi'nden danışman Sam Bendett, "Reaksiyona neden olan herhangi bir vuruş mühimmatı ateşleyerek büyük bit patlamaya neden olur ve araç tamamen havaya uçar" dedi.


Daha da vahim bir iddia ise aslında bunun farkında olunması. Ukrayna'da savaşan tanklar Sovyet döneminden kalma araçlar. İddiaya göre bu sorun bilinse de göz ardı edilmiş. Hatanın görmezden gelinmesi de Rus tanklarını resmen bir 'yürüyen tabuta' çevirmiş.

Rus tanklarındaki ölümcül hata! Kayıpların sebebi bu olabilir; bir iddia var ki daha da vahim..."
İngiliz Ordusundan eski bir subay olabn Nicholas Drummond da bu hatadan dolayı Rus tanklarında meydana gelebilecek herhangi bir patlamada mürettebatın kurtulma şansının neredeyse sıfır olduğunu söyleyerek, "İlk saniyede çıkmazlarsa resmen küle dönerler" dedi.