Kamudanhaber - Özel Haber 

Renklerin efendisi Ressam Ahmet Güneştekin, koronavirüs (corona virüs) salgını ile mücadelede fedakarca çalışan sağlık görevlilerine destek vermek amacıyla Artam Antik A.Ş. müzayede evinde düzenlenecek bağış müzayedesine Zeus’un Taşıyıcısı adlı eserini bağışladı . Eserin tüm tutarı İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Vakfına bağışlanacak .

Artam Antik A.Ş de müzayedeye çıkan Güneştekin’in eseri 120 bin tl ye satıldı .

Müzayede de tabloya en yüksek teklifi , Türkiye’nin en büyük koleksiyonerlerinden BİLFEN Şirketler grubunun aldığı öğrenildi .

BİLFEN Şirketler Grubu yönetim kurulu başkan vekili Fatih ÖZTÜRK , geçtiğimiz hafta sanatçı Ahmet Güneştekin’i ziyaret etmiş ve sosyal medya hesabından bir paylaşım yapmıştı .

Sağlık personeline destek vermek amacıyla düzenlenen müzayede de en yüksek fiyata satılan eser Ahmet Güneştekin’in

Devrim Erbil’in 'İstanbul Kuşbakışı ve Renk' konulu tuval çalışması 70 Bin TL’ye satıldı . Ahmet Oran’ın isimsiz tuvali 42 Bin TL’ye alıcı buldu .


BİRÇOK KOLEKSİYONCU DA YER ALDI

Sağlıkçılar için düzenlenen müzayedeye; 
Ebru Uygun tuval eseri ile destek verirken, bağış müzayedesine eser veren isimler arasında Nil Duran, Demet Çetindoğan, Deniz Artun, Emin Hitay, Eda Özsoy, Rahmi Eyüboğlu gibi birçok koleksiyoncu yer aldı.

Galeri ve koleksiyonlardan gelen eserler arasında Adnan Çoker, Ali Atmaca, Balkan Naci İslimyeli, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Canan Tolon, Cihat Burak, Eren Eyüboğlu, Ertuğrul Ateş, Gülçin Anıl, Kezban Arca Batıbeki, Mehmet Gün, Memduh Kuzay, Mustafa Ayaz ve Nedim Günsür imzalı eserler de yer aldı.

Sağlık personeline destek amacıyla düzelenen müzayede de en yüksek ücretle eseri satılan Ahmet Güneştekin’in Zeus’un Taşıyıcısı isimli eseri ve verilen fiyat