Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile konut ve iş yeri dönüşüm ve güçlendirme kredilerine verilen faiz destek oranları yükseltildi. Konut yapım ve edinme kredileri için faiz destek oranı 600 baz puandan 840 ve 720 baz puana çıkarıldı. Ayrıca, aynı kararla hak sahipliği bazında faiz desteği sağlanacak kredi üst sınırları da artırıldı. 

6306 sayılı kanunda yapılan değişiklikle konut ve iş yeri dönüşüm ve güçlendirme kredilerinde faiz destek oranları yükseltilmiş ve kredi üst sınırları kaldırıldı. Birden fazla konutu olan hak sahipleri için ilk konut için uygulanacak faiz destek oranı 840 baz puana çıkarılmış ve 2 veya daha fazla konut için verilecek faiz desteği 720 baz puanda belirlenmdi.

Güçlendirme kredileri için öngörülen 600 baz puanlık faiz destek oranında değişiklik yapılmamış, ancak işyeri yapım ve edinme kredileri için verilecek faiz desteği oranı 440 baz puandan 480 baz puana yükseltildi. Aynı kararla hak sahipliği bazında faiz desteği sağlanacak kredi üst sınırları da artırıldı. Başvuruda süre sınırı da 1 yıldan 3 yıla çıkarılmıştır. Bu değişikliklerle, konut ve iş yeri dönüşüm ve güçlendirme projelerini desteklemek için daha yüksek faiz destek oranları ve kredi üst sınırları ile başvuru süreleri sağlandı.

KREDİ ÜST LİMİTLERİ ARTIRILDI

Bir devrin sonu! Getir, tüm çalışanlarını işten çıkardı! Ülkeden çekiliyor... Bir devrin sonu! Getir, tüm çalışanlarını işten çıkardı! Ülkeden çekiliyor...


Aynı kararla hak sahipliği bazında faiz desteği sağlanacak kredi üst sınırları da artırıldı. Buna göre faiz desteğine esas kredi üst limitleri; güçlendirme kredisi için 240 bin TL'den 320 bin TL'ye, konut yapım ve edinme kredileri için 600 bin TL'den 1,25 milyon TL'ye, işyeri yapım kredisi için 600 bin TL'den 800 bin TL'ye ve işyeri edinim kredisi için 250 bin TL'den 350 bin TL'ye yükseltildi.