Kamudan haber-Özel haber
  
Filmde hayat pahalılığından ve şehir hayatından bunalan Recep ivedik köyüne göç etmeye karar veriyor. Fakat orada da köyüne otel yapmak isteyen bir inşaat firmasının rant olayıyla karşı karşıya geliyor. Film süresince inşaat firmasına karşı sürdürülen hukuk mücadelesi ve halk direnişi konu ediliyor. 

Şahan gökbakar’ın serinin son filminde  izleyiciyi güldürmekten ziyade siyasi ve sosyal içerikli mesajlar veriyor olması izleyenler arasında eleştirelere neden oldu. Filmin repliklerinde sıkça telaffuz edilen ekonomik eşitsizlik,hukuk düzenindeki aksamalar ve orman yangınlarına yapılan göndermeler izleyicilerin bir kısmında tepkiyle karşılandı. O kadar ki;Twiter gibi bazı sosyal medya platfomlarında “recep ivedik izlemiyoruz’başlığı açıldı. 

Diğer taraftan ise birçok sosyal medya kullanıcısı filmin kara mizah yönünün güçlü olduğu,Şahan gökbakar’ın muhalif duruşu  nedeniyle izlenebileceği görüşünde. 

Filmin oyuncularına gelince; izleyenlerin büyük çoğunluğundan olumsuz eleştiri alırken özellikle Recep ivedik ve avukat karakterinin aşırı zorlama olduğu görüşünde. ….