"Rusya'nın Davos'u" olarak bilinen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu'nda cuma günü konuşan Putin, yaptırımlarında "Batı ülkelerine daha zararlı olduğunu" iddia etti ve "Rusya'ya yapılan ekonomik yaptırım saldırısının başından beri başarı şansı yoktu" dedi.

Putin, yaptırımlar nedeniyle Avrupa Birliği'nin 400 milyar dolardan fazla zarar edebileceğini dile getirdi ve 27 üyeli blokta enflasyonun artmakta olduğunu vurguladı. Putin, ayrıca AB liderlerinin kendi vatandaşlarının çıkarlarını düşünmediğini söyledi ancak ne demek istediğine açıklık getirmedi. 

Birçok yerel şirketin yaptırımlar nedeniyle merkezlerini başka ülkelere taşıyacağı ile ilgili haberler Rus basının yer alırken Putin, bu isimlere ülkelerinde kalma çağrısı yaptı. 

Putin, "Buraya yatırım yapın. Kendi eviniz daha güvenli. Bunu dinlemek istemeyenler yurt dışında milyonlar kaybetti" diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin tetiklediği gıda krizine de değinen Putin, Rusya'nın tahıl ve gübre ihracatını ciddi oranda artırabileceğini söyledi.