2022 yılında promosyon miktarlarında geçmiş yıllara oranla yapılan artış, Türkiye rekorlarını peş peşe getirmişti. 2023 yılında da bankalarla yapılan promosyon anlaşmaları adından söz ettirmeye devam ediyor.

Enflasyona bağlı yaşanan ekonomik sıkıntılar doğrultusunda bankalarla promosyon ihalelerine çıkan kurumlar, çalışanların menfaatlerini koruyabilmek adına kıran kırana geçen görüşmelerin altına imza atıyor.

Maaş promosyon süresi biten kurumlar, bankalarla bir bir ihalelere çıkarken son promosyon anlaşması haberi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinden geldi. Gerçekleştirilen görüşmelerde en yüksek teklifi yapan Halkbank ile anlaşma sağlandı.

Yapılan anlaşma kapsamında 3 yıllık süre kapsamında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi hastanesinde görev yapan sağlık çalışanlarına tek seferde 20 bin TL ayrıca 3500 Parafpuan yatırılacak.

İlgili promosyon haberi Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğü tarafından duyuruldu. 6 Şubat tarihinde bölgede gerçekleşen deprem felaketinin ardından personele bir nebze katkısı olmasının temenni edildiği duyuru:

''Rektörümüz Prof. Dr. Veysel Eren’in girişimleriyle Halkbank ile üniversitemiz arasında promosyon güncelleme anlaşması imzalandı. Tek seferde 20 bin TL ve 3500 Parafpuan olarak güncellenen promosyonların Mart ayı maaşları beklenmeden en kısa sürede personelimizin hesaplarına yatırılması planlanıyor. Afet sonrası süreçte üniversitemiz personeline bir nebze katkı sağlayacak anlaşmanın mimarlarına teşekkür ediyoruz.''