Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesi açıklaması geldi - Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Sosyal konutlara her yıl enflasyon oranında artış geleceği paylaşılırken milyonlar ise karamsarlığa düşmüştü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından gelen haberler sonrasında TOKİ sosyal konutlarında her yıl taksit tabloları değişecek. Buna göre ise yapılan açıklamalarda memur maaşlarına yapılacak enflasyon oranı kadar taksit tutarları da artacağı ifade edilirken vatandaşlar bu süreçte ekonomistlerden gelecek açıklamaları bekliyor.

Türkiye'nin herkes tarafından sevilen ve takip edilen başarılı ekonomistleri arasında yer alan Prof. Dr. Özgür Demirtaş birkaç gündür merak edilen TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili merakla beklenen açıklamayı yaptı. Buna göre ise bir takipçisinin yönelttiği soruyu yanıtlayan Özgür Demirtaş, kafası karışık olan milyonlar için öngörüde bulundu.


Bir takipçisinin "Yeni toki projesi ile ilgili bir açıklama yaparmisiniz özgür bey,bu işe girmek mantıklımı ?" sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Özgür Demirtaş şu ifadelere yer verdi.

Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan merakla beklenen TOKİ sosyal konut projesi açıklaması geldi

"Sorunuz önemli bir soru. Bu soruya yanıt verebilmem için, ileriye dönük yapacağınız ödemelerin HANGİ ORANDA artacağını bilmem lazım. Örneğin ileride maaşınıza 100 birim zam yapılacak ama bu evlerin ödeme taksidine 150 birim yapılacaksa kötü, aksi durumda iyi"