Kahramanmaraş’ta yaşanan iki büyük deprem felaketinin ardından dün akşam da Hatay Samandağ ve Defne ilçeleri merkezli 6.4 ve 5.8 şiddetinde ki depremde yıkım yaşandı. Yaşanan depremin ardından sahil şeritleri için tsunami uyarısı verildi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depremin ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda bulunan Ercan, deprem beklentisi olmayan il isimleri verdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 
'' Bundan sonra; Şanlıurfa, Kilis, Diyarbakır, Gaziantep, Adana, Kayseri, Nevşehir, Tunceli, Sivas, Mersin, Tokat, Mardin, Batman, Siirt il başkentlerinde olursa şaşarım. Yaşamınızı ilbeylerin(valilerin) uyarılarına bakarak düzenleyin. Kaçışmayın ne olur.'' ifadelerini kullandı.
Yapılan bu açıklamaya takipçisinin verdiği cevap ise, 
“Hocam celal ve naci hocam adana ve kıbrısta deprem beklediklerini söylemişlerdi siz ne düşünüyorsunuz biz şahsen ben evimde kalmıyorum şuanda sokakta çadırdayım.” Demesi üzerine Ercan,
Bu açıklamaların bilimsel tabanı yok. Korkutmak şöhret getirir, ancak toplumun ruh halini, yaşam sevinçlerini bozarsınız.'' cevabını vererek tartışma yarattı.