Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika niteliğinde deprem ile ilgili bir açıklama geldi. Uzman deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "DEPREM DİRENÇLİ KENTLER YOLUNDA BİR ÖNERİ" başlıklı yazısında şunlardan bahsetti:

"DEPREM DİRENÇLİ KENTLER YOLUNDA BİR ÖNERİ: Deprem kentlerinde kent yönetim sistemi kentin mikro-bölgeleme verilerine göre kurgulanmalıdır. Kentin planlama, gelişim, mekan kullanımı, altyapı, yapıstoku, vb unsurlarına ait kararlarda mikro-bölgeleme verieri etkin bir rol oynamalı ve karar mekanizmaları buna göre oluşturulmalı ve bu mekanizmalar gerekli yasa ve yönetmeliklerle desteklenmelidir." dedi.

Uzman deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür: "Kentler siyasi tercihlerle, rant değerlendirmeleriyle veya göçlere bağlı gecekondu patlamalarıyla büyümemelidir. Tüm kentlerimizde mikro- bölgeleme çalışmaları tamamlanmalıdır. Hükümetimiz bu hizmette MTA’yı kullanmalıdır. TÜBİTAK BU PROJELERİN TÜM İLLERDE USÜLÜNE UYGUN yapılması için gerekli proje desteğini vermelidir. Sevgiyle" diye ekledi.

Borsada, seçim sonrası hedef açıklandı: Döviz ve faizlere rağmen daha fazla Borsada, seçim sonrası hedef açıklandı: Döviz ve faizlere rağmen daha fazla

Ekran görüntüsü 2023-04-10 204353