Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ'da yaşanan 4.5'lik deprem ile ilgili açıklamada bulundu. İşte o açıklama:

Bahar geldi vakalar arttı, kene ısırmasına dikkat! Korunma yöntemleri neler? Bahar geldi vakalar arttı, kene ısırmasına dikkat! Korunma yöntemleri neler?

FuJsom-WIAA5-qI

Prof. Dr. Naci Görür, bu fay haritasını paylaşarak "Elazığ-Sivrice, Alıncık’da 4,5 deprem oldu. Bu deprem son Maraş depremlerinin etkisiyle DAF içinde Elazığ depremi sırasında kırılmamış olan bir kesim olabilir. Hemşerilerime iyi bayramlar diliyorum, endişeye mahal yok" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür, bu paylaşımdan sonra takipçilerinin ve sevenlerinin bayramını kutladığı bir paylaşımda bulundu:

Naci Görür "Arkadaşlar, hepinize mutlu, sağlıklı ve hayırlı bayramlar diliyorum. Hepinizden korkmayı, endişeyi bir tarafa bırakıp tüm insanlarımız için, çocuklarımız için, geleceğimiz için deprem dirençli yerleşim alanları inşa etme fikrine katkı sağlamanızı istiyorum. İlişkide olduğunuz herkesle bu fikri tartışın, ikna edin, yerel ve merkezi yönetimden bunu talep edin. Siyaset üstü bir yaklaşımla bunu yapın. İşte o zaman milletçe gerçek bayramları yaşayabileceğiz, sevgiyle" dedi.