Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, resmi Twitter hesabından bir tweet paylaştı. Paylaştığı tweet'te Naci Görür, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 ve Elbistan merkezli 7.6'lık büyük depremlerden derslerin çıkarılması gerektiğini belirterek şöyle uyarısını yaptı:

Elon Musk'tan flaş Threads'ı açan Instagram ile ilgili açıklama! Elon Musk'tan flaş Threads'ı açan Instagram ile ilgili açıklama!

"6 Şubat Deprem Bölgesine özel ihtimam gösterilmeli. Kentlerin nasıl depreme hazırlanması gerektiği hususunda bütün veri ve bilgiler harabeye dönmüş bu deprem bölgesinde mevcut. Eğer onları dikkat lice inceler ve araştırırsak deprem dirençli kentler oluştururken neyi yapmamız, neyi yapmamamız gerektiği uygulamalı bir şekilde ortaya çıkar."

"Tavsiyem yerbilimciler, jeoteknikciler, deprem mühendisleri, inşaatçılar, mimarlar, kent planlamacıları, belediye başkanları, halk, vb. bu bölgeyi çok dikkatli inceleyip ders çıkartsınlar. Çıkartsınlar ki bundan sonra ülkemizde deprem dirençli kentler oluştururken daha bilinçli olalım. Sevgiyle"