Prof. Dr. Naci Görür, Bolu'daki deprem ile ilgili açıklamada bulundu. Bugün Bolu'da meydana gelen AFAD'a göre 4.8, Kandilli'ye göre 4.7 büyüklüğünde olan Bolu Depremi kısa sürelik bölgede panik yaratmıştı. Batı Karadeniz illerinde ve hatta İstanbul'da da hissedilen depremden sonra Kuzey Anadolu Fay Hattı'nda bir terslik mi var sorusunu akıllara getirmişti.

Prof. Dr. Naci Görür, resmi Twitter hesabından şöyle dedi:

"Kızılağıl-Bolu’da 4,7 deprem oldu. Deprem KAF zonu içerisinde. Bu deprem KAF’ın 1999 depremlerinde kırılmayan bir kesiminin kırılması ile oluştu. Buranın kırılmasını zaten beklediğimizi söyleyip yazıyorduk, sevgiyle"

FrWgg_jaQAAOtHU

MARMARA BÖLGESİ İÇİN UYARILARDA BULUNMUŞTU

Kahramanmaraş merkez üstü depremler nedeni ile 11 ilde yıkımlar ve can kayıplarına neden olmuştu. Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, açıklamaların da bölge bölge uyarılarda bulunarak deprem bekliyoruz önlem alınsın uyarılarında bulunmuştu.

Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski olan bölgeleri açıkladı ve Marmara Bölgesi için alarm verildiğini ifade etmişti.

Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depremlerinin sonuçlarını değerlendirerek artçı depremlerin bir yıldan fazla süreceğini belirtti. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem riski olan bölgeleri açıkladı ve Marmara Bölgesi için alarm verildiğini söylemişti.

Görür, aynı zamanda yaklaşan seçimlere işaret etti ve seçmene can güvenliğini sağlayacak siyasetçilere oy vermesi çağrısında bulunarak “Halk bizzat deprem kültürüne sahip olmalı ki depremde kenti zayıflatacak faaliyetlerin yapılmasına halkın kendisi müsade etmesin. Yapanlara karşı kaşını karartsın, sandıkta da gereğini yapsın.” demişti.