Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kendisini işaret ederek yaptığı yorum üzerine eleştirilerde bulundu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sosyal medyada yayılan görüntüsünde şöyle konuşuyor:

"Ben de bilim adamıyım, ben de öğretmenim. Cenabı Allah, insanoğlu ne zaman azmışsa buna benzer felaketler yaşatır. Biz kendimizi düzelteceğiz."

İşte o görüntüler:

Prof. Dr. Naci Görür, bu açıklamalar üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamada Naci Görür:

Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor Çocuk Oyuncaklarında Güvenlik Alarmı! Jasmine Bebek Ürünleri Tehlike Saçıyor

"Şimdi haberlerde izledim. Malatya Belediye Başkanı depremde yıkılan evleri ve ölen canlarımızı azdıkları için böyle bir sonuçla karşılaştıklarını ima ediyor ve bir vesile ile benim de adımı kullanıyor. Bilim insanları yıllarca önceden depremin Malatya’ya gelmekte olduğunu söylediler. Ben her vesileyle Malatya’yı, Erkenek’i, Sinciki’i uyardım. Defalarca Malatya’ya depremin gelmekte olduğunu, önlem alınması gerektiğini söyledim. Valilik ve Belediye huzurunda konuşmalar yaptım, İnönü Üniversitesinde konferanslar verdim. Canlarımızı korumak için kılını dahi kıpırdatmayan yerel yönetici temsilcisi şimdi Malatya’nın güzel insanlarını ve ölen canlarımızı azdıkları için öldüler diye suçluyor. Bir doğa olayını kutsal inançlarımızı da lekeleyecek şekilde yorumlayan bu bilgisiz zatı tüm Malatyalılara şikayet ediyorum. Gereğini yapacağınızdan hiç kuşku duymuyorum. Sevgiyle" dedi.