Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7, 6 büyüklüğündeki depremlerde  Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ büyük yıkıma uğradı.

On binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği depremin ardından gündeme gelen İstanbul depremine ilişkin Naci Görür, önemli açıklamalarda bulundu. 

İstanbul depremi hakkında 'Her an olabilir.' ifadesini kullanan Görür, İstanbul'da deprem olma olasılığının çok da uzak olmadığını söyledi:

''Her an olabilir.. Bir yıl değil de şöyle düşünmek lazım. Parsons ve diğerleri bir araştırma yaptı. Dünya bilim adamlarının da kabul ettiği bir tezdir. O çalışmaya göre Marmara Bölgesinde 1999 yılından itibaren her an olmak kaydıyla İstanbul'da, Marmara Bölgesinde 7'den büyük bir depremin olma ihtimali yüzde 62. Şimdi bu oran çok büyük bir olasılıktır. Bunun + - 15 senesi var. Öyle olunca da bu 99 dan itibaren düşünüldüğünde 23 senede Marmara depreminde deprem oluşturacak faydaki stres birikimi de arttığı için deprem olma zamanı artık öne çekilmiş olabilir. Hiç kimse diyemez 1 senede olma ihtimali 3 senede olma ihtimali vs.. İstanbul'da deprem olma olasılığı çok da uzak değil.''

İstanbul'da beklenen depremin büyüklüğüne ilişkin de konuşan Görür, depremin şiddetinin minumum 7.2 maksimum ise 7,6 olabileceğini belirtti:

''Depremin şiddetini halk merak ediyor ama sanıyorum doğru olan soru İstanbulda beklenen depremin büyüklüğü nedir? Şiddetle büyüklük arasında fark var. Depremin büyüklüğü o depremde açığa çıkan enerji miktarı ile ölçülür. İstanbul'da olabilecek depremin büyüklüğü min. 7.2 maksimum 7.6'dır.''

Olası depremde tsunami riskine ilişkin ise Naci Görür, şu ifadelerle açıklık getirdi:

''Marmara bölgesinde 7 ve üzeri gerçekleşen depremlerde tsunami her zaman olmuştur. 1509 yılında tsunami dalgalarının dalga boyu 10 metreyi aşmıştır.''

Gram altından tarihi rekor! İslam Memiş’ten 3000-3500 öngörüsü.. Gram altından tarihi rekor! İslam Memiş’ten 3000-3500 öngörüsü..