Kamuya olan borçların tasfiyesine olanak sağlayan yapılandırma yasası Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yasa ile vatandaşlar, faiz ve gecikme cezaları gibi borçlarını ödemelerini zorlaştıran ek yüklerden kurtulacaklar. Ayrıca, yasanın getirdiği avantajlı maddeler de mevcut.

PRİM BORÇLARINA YAPILANDIRMA

Kamuya olan prim borçlarının ödenmesinde büyük kolaylık sağlayacak olan yapılandırma yasası, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yasaya göre, vatandaşların kamuya olan prim borçlarını yeniden yapılandırılacak ve faiz ile gecikme cezaları silinecek. Yeni düzenleme ile birlikte emeklilik başvurusu yapamayan EYT'liler de borçlarını peşin veya taksitli olarak ödeyerek emekli olabilecekler. Taksit sayıları artırılarak daha uzun vadeli ödeme planları sunulacak ve taksitli ödeme yapmayı tercih eden vatandaşlar, erken ödeme yaparak avantajlı faiz oranlarından yararlanabilecekler. Başvuru yapılacak olan kurum, borcun kaynağına göre değişebilecek ve vatandaşlar, başvurularını bizzat yapabilecekleri gibi, kurumların internet siteleri veya e-devlet üzerinden de başvuru yapabilecekler.

TAKSİT İMKANI

Yeni düzenlemede, taksit sayıları artırılarak daha uzun vadeli ödeme planları sunulacak. Taksit sayısı seçildiğinde, katsayı oranlarına göre hesaplama yapılacak. Taksitli ödeme yapmayı tercih eden vatandaşlar, erken ödeme yaparak avantajlı faiz oranlarından yararlanabilecekler.

Başvuru yapılacak olan kurum, borcun kaynağına göre değişebilecek. Vatandaşlar, bizzat başvurularını yapabilecekleri gibi, kurumların internet siteleri veya e-devlet üzerinden de başvuru yapabilecekler.