İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın (POLSAN) hakkında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Polislere POLSAN’a ortak olma çağrısında bulunan Bakan Soylu’nun açıklamalarından sonra POLSAN ve sunduğu avantajlar merak ediliyor. Peki, POLSAN nedir? POLSAN’ın avantajları nelerdir? POLSAN’dan ikinci emeklilik imkanı var mı? Kimler POLSAN ortağı olabilir? Yatırımlardan pay veriliyor mu? İşte POLSAN hakkında merak edilenler…

POLSAN NEDİR?

POLSAN Turizm A.Ş. Polis Bakım ve Yardım Sandığı'nın %100 sahip olduğu bağlı ortaklığıdır. Polis Bakım ve Yardım Sandığı 1952 yılında 3201 sayılı Emniyet Teşkilat Kanunu’nun 90’ıncı maddesince kurulan, Emniyet Teşkilatı mensupları arasında yardımlaşma ve dayanışmayı güçlendirmek amacıyla faaliyet gösteren bir sosyal yardımlaşma kuruluşudur.

Polsan’ın asli görevi ortaklarına ikinci bir emeklilik desteği sunmaktır. Polsan ortakları, ikinci emekliliğin yanı sıra ihtiyaç anında masrafsız borç çekebiliyor. Bunlar, aidat karşılığı borçlanma, ihtiyaç borçlanması, taşıt borçlanması ve konut borçlanmasıdır.


POLSAN’IN AVANTAJLARI NE?

Polsan ortakları sağlıktan perakendeye kadar pek çok farklı sektörde indirim ve kampanyalardan yararlanıyor. POLSAN, mesleki bir emeklilik kurumudur. POLSAN Ortakları emekli olduklarında devletten aldıkları ikramiyelerine ek; POLSAN'dan da Emeklilik İkramiyesi alır.

KİMLER POLSAN ORTAĞI OLABİLİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü kadrosunda çalışan maaşlı ve ücretli memurlar sandığa ortak olabilirler.

POLSAN’A NASIL ORTAK OLUNUR?

POLSAN web sitesi evraklar bölümündeki Ortaklık Taahhütnamesi doldurularak, kimlik fotokopisi ile birlikte POLSAN’a posta veya mail yoluyla ulaştırılır. İlk aidatın tahsis edilmesiyle birlikte Ortaklık başlar. Aralık 2018 yılı sonrası mesleğe başlayan Emniyet Mensupları POLSAN’ın daimî Ortağıdır.

ORTAKLAR YATIRIMLARDAN PAY ALIYOR MU?

POLSAN her yıl nisan ayında yatırımlardan, bağlı ortaklıklardan ve iştiraklerinden elde ettiği karın yüzde 40’ını ortakların hesabına kar payı olarak ekliyor. Geri kalan yüzde 60’lık kısmın yüzde 10’u ihtiyat fonuna, yüzde 50’si sandığın öz sermayesine ekleniyor.


POLSAN’DAN İKİNCİ EMEKLİLİK İMKANI VAR MI?

Emniyet mensupları her ay emekli esas aylıklarının yüzde 8’i ile tasarruf ederek ikinci emeklilik imkanı yakalıyor. Ortaklıkta 3 yılını dolduran Emniyet Mensubu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden emekli olduğunda POLSAN'dan da emekli olur.

EMEKLİLİK YARDIMI NASIL ALINIR?

POLSAN Ortakları emekli olduklarında emeklilik yardımını toplu olarak alırlar. POLSAN’dan emekli olan Ortakların Emekli İkramiyelerinde hiçbir kesinti yapılmaz.

POLSAN’DA EMEKLİLİK YARDIMI NASIL HESAPLANIYOR?

Emeklilik yardımı, Polsan ortaklarının birikmişlerine göre hesaplanmıyor. Ortaklık yıl süresi x son emekli esas aylığı x çarpan kat sayısı + temettü toplam formülüne göre hesaplanıyor.