Kamudanhaber- Özel Haber

EMNİYET-SEN BAŞKANI NE DEDİ?

Vakıfbank ve EGM arasında yapılan görüşmelerin bitmiş olduğu ve polislerin maaş promosyonunun iptal edildiği haberleri üzerine Emniyet-Sen Başkanı Faruk Sezer Youtube kanalında bir paylaşım yaptı. Sezer bu konuyla ilgili şunları söyledi: 

"Söylüyorum ki yerine yenisini getirmeden eskisini nasıl kaldıracağız? Diyorlar ki hani sen iptal edildi demiştin. Hadi benim dediğime güvenmiyorsun Emniyet Genel Müdürlüğü de ifade etti. İçişleri Bakan Yardımcısı da söyledi. Görüşüyoruz hala netice alınmadı dedi. 

Biz de konunun hakkaniyetli ilerlemesi adına çabalıyoruz. İptal edildi demek eskiyi revize etmek için yeniden görüşmeye başladık demek iptal demek. Tekrar görüşüp bir karar almayıp eskiye devam diye bir karar çıkacağını mı zannediyorsunuz? Çıkamaz. Olmaz böyle bir şey. Biz tekrar görüşmeye başladık dediysek eski sözleşme hükmünü yitirmiştir. Yeni sözleşme yapılacak. Çünkü yeniden masaya oturduk." 

PEKİ POLİSLERİN BEKLENTİSİ NE? 

Polisler diğer kamu kurumlarının anlaşmalarını örnek göstererek polislerin maaş promosyonlarının belli bir seviyede olmasını istiyorlar. 

Madde madde sıralayacak olursak polislerin istekleri şu şekilde: 

-Promosyon Sözleşmesi bütün bankalar davet edilerek yeniden yapılmalıdır.
-Sözleşme süresi 3 yıl ve en az 75 bin TL olmalıdır.
- Promosyon ücreti peşin yatırılmalıdır.
- Bütün il/ilçelerde sözleşmeler yenilenmelidir. 

PEKİ BANKANIN TEKLİFİ NE? 

Edinilen bilgilere göre banka yetkilileri son görüşmede 30 bin teklif etti. Bir başka kaynağa göre anlaşma 42 bin tl'de tamamlanacak ve polisler ocak-temmuz zamlarına göre fark alacaklar. 

Sosyal medya üzerinden sıkça gündeme getirilen polislerin maaş promosyon beklentilerinin nasıl sonuçlanacağı ise merak konusu.