Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Haziran ayı için yeni değerlendirmelerini yaptı. Dolar ve gram altın başta olmak üzere emtialarda yaşanacak olan gerilemeden bahseden Memiş, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından önümüzdeki günlerde yeni bir ürünün açıklanacağını belirtti. Bu yeni ürünün piyasaya etkisini analiz eden Memiş, dolar ve gram altında gerilemeye dikkat çekerek uyarılarda bulundu.

NİSAN AYI YOL HARİTASINDA SONA MI GELİNDİ?
"Mayıs ayını geride bırakıyoruz. Haziran ayında piyasalarda ne olacak? Mayıs ayı boyunca hem döviz hem emtia da yukarı yönlü ataklar gördük. Ons altın 21,25 seviyesine gerilerken, dolar varlıkları 104 seviyesine çıkmasıyla Dolar/TL kurunda yeni ataklar gördük. Nisan ayını final ayı görenler Mayıs, Haziran ve temmuzu bekleme ayı olarak gördü. Temmuz'da ise pik seviye vardı. Yatırımcıların dikkatli olması konusunda uyarılarım vardı. Nisan ayı final ayı yapmakta iyi karar verdik. Gram altın 980 TL kırmızı çizgi, Dolar TL'de 16,40 seviyesi kırmızı çizgi. Nisan ayında ise dolar 14,70 kırmızı çizgideydi. Gram altında da 930 TL idi. Ve yukarı yönlü atak gerçekleşti. Euro ve Sterlin de yatırımcılara para kazandıran yatırımlardı."


 

PİYASALAR BIÇAK SIRTINDA
"1 Mayıs itibariyle ile yukarı yönlü ataklar beklediğimi söyledim. Haziran ayında bir yol haritamız vardı. İç siyasete odaklı bir ay olacak. Hazine değişikliği diğer ise kurum ve kuruluşlardaki görev değişikliği, erken seçim kararı, dış politika ile alakalı yeni gelişmeler Haziran ayında etken olacak. Haziran'ın ilk haftası Hazine ve Maliye Bakanlığı Kabine Toplantısı sonrası yeni bir ürün açıklayacak. Ürünün adı şu an belirsiz. Dolar'da 16,40 üzeri ataklara müsaade etmeyen bir sistem var kaşımızda. Bu yüzden piyasalar bıçak sırtında heyecanla bekletildi."

YENİ ÜRÜN AÇIKLANIYOR... GRAM ALTIN VE DOLARDA GERİLEME OLABİLİR!
"Yeni ürüne Süper Bono diyorlar ama ben başka bir isimle çıkacaklarını düşünüyorum. Yeni ürünün açıklanmasıyla sert bir düşüş beklemiyorum. Ama bir gerileme ve TL'de bir rahatlama olacaktır. Bu gerilemeyi hızlı bir çöküş olarak beklememek gerekiyor. Soğukkanlı olun. Dolar/TL kurunda kademeli düşüş olacak. Dolar'da 15,88 altına düşmeyecek olursa farklı bir senaryo olacak. Dolar/TL kuru bel kemiği olduğu için diğer para birimlerinin de düşmesine neden olacak. Yatırım yapmayanlar var. Siz geç kaldınız. Soğukkanlı olun Yüksek maliyetler döviz altın almak için koşanlar artık yeter. Ben böyle bir görüntü istemiyorum. Yeni ürün açıklandığında gram altını olumsuz yönde etkileyecek. 980 TL'den altın almayın piyasa fırsatları hiçbir zaman bitmez."

TUZAĞA DÜŞMEYİN!
Yeni üründen sonra yaşanacak olan gerilemeden dolayı yatırımcının panik yapıp satış yapmaması gerektiğini vurgulayan Memiş, yatırımcı için tuzağa düşmeyin uyarısında bulundu.