Pfizer, ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) COVID-19 ilacı Paxlovid’in acil durumda kullanım onayı için başvurusunu tamamladığını açıkladı.Pfizer Salı günü yaptığı açıklamada ABD Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) Covid-19 ilacı Paxlovid’in acil durumda kullanım onayı için başvurusunu tamamladığını bildirdi. Şirket ilacın klinik deneylerinin verilerini de kurumla paylaştı.

Şirket başvurusunu FDA’e ülkede kış mevsimi gelirken ve aşılamanın yetersiz kaldığı eyaletlerde vaka sayısı artarken yaptı.İlaç onaylanırsa gelecek haftalardan itibaren Covid-19 hastalarında kullanılmaya başlanabilecek.

Pfizer’in ilacı Covid-19 yüzünden hastaneye yatma ve ölüm oranını önemli ölçüde azaltan çok az sayıdaki ilaçtan biri olacak. FDA tarafından onay verilirse ilacın kullanımı, pandeminin kontrol altına alınması, hastaların evlerinde kendilerini tedavi edebilmesi ve hayatın normale dönülmesi için atılan önemli bir adım olacak.

Pfizer’in CEO’su Albert Bourla ‘‘Bu potansiyel tedaviyi hastalara ulaştırmak için mümkün olan en hızlı şekilde çalışıyoruz, FDA ile başvurumuzu değerlendirmesinin ardından işbirliği yapmak için sabırsızlanıyoruz’’ dedi.