Bilim Kurulu haftalık değerlendirme toplantısını 12 Ocak'ta gerçekleştirdi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan Bilim Kurulu'nda gündem Türkiye'yi de etkileyen Omicron varyantı, vaka sayıları, karantina ile PCR uygulamasında yapılacak değişiklikler oldu. Toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, karantina uygulaması süreci ile zorunlu PCR testi uygulaması ile ilgili yeni kararları açıkladı. Peki, PCR testi kaldırıldı mı? Kimlere PCR testi yapılacak? Sempton gösterenlere PCR testi yapılacak mı? İşte Bilim Kurulu toplantısında alınan kararlar ve Bakan Koca'nın açıklaması...

Koronavirüs Bilim Kurulu haftalık değerlendirme için video konferans yöntemiyle toplandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplanan kurulun gündeminde illerdeki vaka sayıları ve hastaneye yatış oranları vardı.

Toplantının ardından Bakan Koca YouTube hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu.

PCR TESTİ KALDIRILDI MI? KİMLERE PCR TESTİ YAPILACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu tarafından alınan kararları açıkladı. Karantina ve PCR testi uygulamalarında değişikliğe gidildiğini belirten Bakan Koca, "Bugünkü bilim kurulumuzda aşısını ve hatırlatma dozunu olmuş temaslı kişilerin karantinaya alınmamasına karar verilmiştir. İzolasyon konusunda ise pozitif vakaların tamamı 7 gün izolasyonu tamamladıktan sonra test yaptırmaksızın izolasyondan çıkabilirler.

Bilim Kurulumuz gelişmiş ülkelerde uygulanan kuralları, hastalığın ulaştığı yaygınlık seviyesini de dikkate alarak tarama amaçlı ve temaslı kişilerde PCR testi zorunluluğunu kaldırmıştır.

Bundan böyle PCR testi yalnızca semptom gösteren kişilere yapılacaktır. Salgını gündemimizden çıkarmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğimizi bilmenizi isterim." diye konuştu.