Asgari ücret tartışmaları devam ederken Millî Gazete’nin gündeme getirdiği “en düşük 3 bin 500” rakamı hükümetin ajandasında yer buldu.

Millî Gazete’nin asgari ücret ile ilgili gündeme getirdiği rakam, Çalışma Bakanlığı tarafından da teyit edildi. Aralık ayında başlayacak görüşmelerde pazarlığın 3 bin 500 TL üzerinden yapılacağı bilgisini veren gazetemizin haberi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından asgari ücret anketlerinde doğrulandı.

ASGARİ ÜCRET AK PARTİ MKYK’SINDA MASAYA YATIRILDI
Resmi sonuçları önümüzdeki hafta sonu açıklanacak anketten sızan bilgilere göre, asgari ücretin en az 3 bin 500, en çok ise 4 bin 500 TL olması gerektiği sonucu çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından geçtiğimiz günlerde düzenlenen AK Parti MKYK toplantısında yaptığı sunumda da bu rakamlar üzerinde durdu. Son dönemlerde ekonomide yaşanan olumsuzluklar nedeniyle artan toplum baskısına dikkat çekilen MKYK’da, asgari ücret ile ilgili en düşük yüzde 25, en yüksek ise yüzde 59 zam oranlarının da konuşulduğu da gelen bilgiler arasında.


VERGİ DİLİMLERİNDE AZALMA DA HÜKÜMETİN GÜNDEMİNE GİRDİ
Asgari ücret ile ilgili dikkat çeken bir diğer bilgi de vergi dilimleri oldu. Asgari ücret üzerinde büyük oluşturan vergi dilimlerine yönelik işçi cephesinin eleştirilerine işveren de katılmıştı. Masada işvereni temsil edecek olan TİSK, başta asgari ücret olmak üzere tüm ücretler üzerindeki vergi kalemlerinin kademeli olarak azaltılması için hükümete çağrı yapmıştı. Bununla ilgili de bir çalışma yürüten Çalışma Bakanlığı, vergi dilimlerinde azalmayı da gündemine aldı.


Ahmet Sesli