Para piyasası uzmanı İslam Memiş' ten son dakika açıklamalar! Beklenen gün nihayetinde geldi. Para piyasası uzmanı İslam Memiş, reşat 5’li ziynet altının artık darphane tarafından bizzat basılması kararının alındığını kamuoyu ile paylaştı. 


Artık piyasalarda bulunan reşat beşlinin 22 ayar şeklinde olacağını söyledi. Bu uygulamadan itibaren 21 ayar ya da düşük ayar artık piyasalarda bulunmayacak. Bunu vurgulayan İslam Memiş, piyasaya ve yatırımcılara hayırlı olsun şeklinde müjdeyi verdi.

Söz konusu bu uygulamadan önce piyasalarda mevcut olan araçlar beşliğinin %90’ının 21 ya da daha düşük bir ayarda olduğunu söyleyen paranın uzmanı İslam Memiş, 22 ayar beşi bir yerde'ye sahip olmak isteyen yurttaşların ekstradan bir ödeme yapmaları gerektiğini söyledi. Bu Ödeme ise 2000 ya da 3000 TL arasında değişiklik göstermekle beraber el işçiliği açısından ödenmekteydi.


Ekstradan Ödeme Yapılmayacak
 
Artık söz konusu bu problem, reşat 5’linin darphane tarafından imalatının gerçekleştirilmesi ile ortadan tamamen kalktı. Yani beşi bir yerde almak isteyen altın yatırımcısının ekstradan ödemesi gerekli olan el işçiliği ücreti alınmayacak.