Komiser yardımcılığı fiziki yeterlilik ve sözlü sınav tarihleri için yapılan aramalar PAEM 7. dönem sınav giriş belgelerinin erişime açılmasıyla gündeme geldi. Polis Akademisi Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan duyuruda 2022 Yılı 7. Dönem İlk Derece Amirlik Eğitimi Sınavı giriş belgeleri ile fiziki parkur ve mülakat sınavı tarihleri yayınlandı. PAEM sınav giriş belgelerine erişim e-Devlet üzerinden gerçekleşecek.

PAEM FİZİKİ PARKUR VE MÜLAKAT SINAVLARI NE ZAMAN?

28 Temmuz-05 Ağustos 2022 (30 Temmuz 2022 hariç) tarihleri arasında Fiziki Yeterlilik ve 29 Temmuz-06 Ağustos 2022 (30 Temmuz 2022 hariç) tarihleri arasında Mülakat/Sözlü Sınavları Polis Akademisi Başkanlığı Gölbaşı Yerleşkesinde yapılacak olup, sınava girmeye hak kazanan adayların Sınav Giriş Belgeleri yayınlanmıştır.

PAEM SINAV GİRİŞ BELGESİ YAYINLANDI

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

Teşkilatımızın amir ihtiyacını karşılamak amacıyla, 3201 sayılı Emniyet Teşkilatı Kanununun 55’inci maddesi ve Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Giriş ve Eğitim-Öğretim Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda, lisans mezunu polis memurları arasından İlk Derece Amirlik Eğitimi için Polis Akademisi Başkanlığı Polis Amirleri Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne (925 ) erkek ve (75) kadın olmak üzere (1000) öğrenci alınacaktır. Adaylar PAEM sınav giriş belgelerini www.pa.edu.tr internet sitesi üzerinden e-Devlet ekranından T.C kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile alabilecekler.