Merkez Bankası'nın Müdahalesi Sonrası Döviz Piyasası Sıkışıyor

Merkez Bankası'nın döviz talebini azaltma amacıyla bankacılık sektörü üzerindeki baskıyı artırmasıyla, döviz alış ve satış farkı 80 kuruştan 1 liraya kadar çıktı. Bu durum, serbest piyasada dolar/TL oranının Kapalıçarşı'da 20 seviyesini geçmesine yol açtı. Dolar şu an 19.40 TL seviyelerinde işlem görürken, Kapalıçarşı'da 20.48 TL'ye ulaştı.

Kapalıçarşı, Döviz Almak İsteyenlerin Yeni Hedefi

Finans uzmanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bankalar ve serbest piyasadaki çift döviz kuru oluşumunu eleştirdi ve "Bu durum sağlıklı değil, çözülmeli" dedi. Demirtaş, "Bankalarda dolar kuru 19.39'dan, Kapalıçarşı'da 20.48'den işlem görüyor. İnsanlar valizle çarşıya koşuyor" ifadelerini kullandı. İşte Özgür Demirtaş'ın dövizle ilgili uyarıları...

Alış-Satış Farkını Artırarak Başarı Sağlanamaz

Demirtaş, bankalar ve Kapalıçarşı arasında oluşan çift döviz kuru durumunu eleştirerek, "Bu politika yanlış. Bu yoldan dönün" dedi. Dolar alış-satış farkının sürekli artırılmasının başarıya ulaştırmayacağına dikkat çekti.

Furkan Nesli Derneği'nde kadınlar arasında bıçaklı kavga! Tehditler savurdu: 'Bana baş kaldıran adamın başını keserim!' Furkan Nesli Derneği'nde kadınlar arasında bıçaklı kavga! Tehditler savurdu: 'Bana baş kaldıran adamın başını keserim!'

Döviz Serbest Bırakıldığında 24-25 TL'ye Yükselebilir

Özgür Demirtaş, dış ticaret açığı, negatif cari açık ve doğrudan yabancı yatırım eksikliği gibi ekonomik sıkıntılara dikkat çekerek, "Hükümet doları zorla baskı altında tutmaya çalışıyor. Bu yöntem işe yaramaz. Döviz serbest bırakıldığında 24-25 TL'ye fırlar" dedi ve yanlış ekonomi politikalarından dönülmesi gerektiğini belirtti.

Demirtaş: "Ahh, Dolar Koptu Gidiyor"

Kapalıçarşı'daki dolar kurunu saat saat paylaşan Özgür Demirtaş, son olarak saat 12:20'de "Ahh, dolar koptu gidiyor. Çok söyledik, çok konuştuk, çok yazdık. Kapalıçarşı kuru: 20.48 TL" şeklinde paylaşımda bulundu.