Vatandaşlık verilen Suriyeli sığınmacı sayısının 1,5 milyona yaklaştığını iddia eden Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Hedef, seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermekmiş" dedi. 


Ads by Kiosked
"Tarihi bir çağrı yapacağını" belirterek basın açıklaması düzenleyen Özdağ, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ortak cumhurbaşkanı adayı olması gerektiğini yineledi. Özdağ, "Bizim aylar önce gördüğümüzü, altılı masanın diğer siyasetçileri de 'sahada Mansur Bey görülüyor' diye masada ifade etmeye başladı. Günaydın, yeni mi uyandınız! 5 aydır gözünüz yavaş yavaş açıklamaya başladı." dedi.

Özdağ, "Saraydan, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'ne, vartandaşlığa alınmasını istenilen liste yollanırken, son gelişme de vatandaşlık işlerinin doğrudan saraydan yapılmaya başlandığı yönünde... Hedef, seçimlere kadar 3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vermekmiş. Bu, seçmen ithali yoluyla Türkiye'de milli iradenin tahrip edilmesidir. Türkçe bilmeyen seçmenle, Türkiye'nin milli iradesini temsil edemezsiniz" diye konuştu.    

Özdağ, 6'lı masanın sığınmacı sayılarına ilişkin olarak resmi rakamları kabul etmesini eleştirirken, "Seçmen listelerinin nasıl manipüle edileceğine dair bir bilginin hem Sayın Kılıçdaroğlu'na hem Sayın Akşener'e ayrıntılı bir şekilde kıdemli bir politikacı ve eski bir bakan tarafından brifing şeklinde verildiğini biliyorum. Bu kişinin 1,3 milyon kişiye vatandaşlık verdiler diye Kemal Bey'i ve Meral Hanım'ı uyardığını biliyorum. Buna rağmen susuyorsanız ve bu konuda 'sorun yok' diye açıklama yapıyorsanız, kendi seçmeninizi aldatıyorsunuz demektir" ifadelerini kullandı. 

Yaklaşık 1,5 milyon Suriyeliye vatandaşlık verildiğini iddia eden Özdağ, "Vatandaşlık verilenlerin listesini Resmi Gazete'de yayımlayın, 200 bin çıkarsa özür dilemeye hazırım" çağrısı yaptı.