Tokat ve Yozgat'ta eğitime bir gün ara verildi Tokat ve Yozgat'ta eğitime bir gün ara verildi

Kızının banka kartını kullandığını bilmediğini belirten annesi Gong Yiwang, durumu kızının okulundan aldığı bir telefon sonucu öğrendiğini söyledi. Yiwang, okul müdürünün kendisine, "İsterseniz bir banka hesabınızı kontrol edin" önerisinde bulunduğunu belirtti.

Banka Hesabında Sadece 7 Cent Kaldı

Kontrol ettiği banka hesabında normalde bulunması gereken yaklaşık 64 bin dolarlık meblağın yerinde olmadığını ve sadece 7 cent kaldığını öğrenen Yiwang, büyük bir şok yaşadı.

Oyun İçi Alışverişler ve Yeni Hesaplar İçin Harcamalar

Yerel medyaya konuşan Yiwang, kızının Ocak ayından itibaren Mayıs ayına kadar hem oyun içi alışverişler yapmak hem de yeni hesaplar açmak için bu büyük miktarı harcadığını açıkladı. Yiwang, "Ben 13 yaşındaki bir kızın bunu yapabileceğini asla düşünmezdim. Şok içindeyim, başım patlayacak gibi hissediyorum," şeklinde duygularını ifade etti.

Arkadaş Baskısı ve Para Transferleri

Olayın bir başka boyutu da genç kızın arkadaşlarına para gönderme durumu oldu. Kız, "Eğer onlara da para göndermeseydim beni bütün gün rahatsız ederlerdi. Eğer öğretmene onları şikayet etseydim, aileme durumu anlatmalarından korktum," dedi.

Aile Oyun Bağımlılığına Karşı Harekete Geçti

Bu olayın ardından aile, kızlarının oyun bağımlılığı konusunu çözüme kavuşturmak için adımlar atmaya başladı. Mobil oyun bağımlılığı ve çocuklar üzerindeki etkileri konusunda daha fazla farkındalık yaratmanın önemini bir kez daha hatırlatan bu olay, tüm ebeveynlere ciddi bir uyarı niteliği taşıyor.