Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Bursa'da, ticari aracını yenilemek isteyen esnaflardan ÖTV alınmayacağı müjdesini vermişti. Araçlarını yenilemek isteyen vatandaşlar ÖTV indirimi sonrasında hangi araçta ne kadar bir indirim yapılacak merak konusu oldu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'da yaptığı konuşma da, ticari araçlarını yenilemek isteyen küçük işletme sahipleri artık yeni alımlarında Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödemek zorunda kalmayacak açıklamasında bulunmuştu.  Bu duyurunun ardından "Araç başına ne kadar indirim yapılacak? Otomobil fiyatları ne kadar düşecek?" gibi sorulara yanıt arandı.

Gazeteci Faruk Erdem, ATV Haber'e verdiği röportajda, ÖTV muafiyetinin genişletilmesine ilişkin kararı değerlendirerek, otobüs ve kamyonda yüzde 1, minibüste yüzde 9 civarında ÖTV olduğunu kaydetti. Erdem, bu kararın piyasayı hareketlendireceğini belirterek, küçük işletme sahiplerinin yeni araç alırken tahmini olarak ne kadar tasarruf edeceğini de açıkladı.

Erdem, "1600cc'ye kadar olan otomobillerde muafiyet söz konusu. Bu araçlarda yüzde 40-85 arası ÖTV görüyoruz. 600 bin TL'lik otomobil almak isteyen küçük işletme sahibi ödemek zorunda kalmayacak. 225.989 TL ÖTV, ayrıca 50.848 TL Katma Değer Vergisi (KDV) ödeyeceklerdir."

Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı Galatasaray 5 futbolcu ile sözleşme uzattı

"Yani 600 bin TL'lik araba almak isteyen küçük işletme sahibi toplam 333 bin 334 TL ödeyecek. 266 bin TL tasarruf edecek. Bu hem pazarı hareketlendirecek hem de araç filosunu yenileyecek."