İstanbul Başkonsolosluğu'nun sosyal medya hesabından paylaşılan videoda Çin'den 4 bin adet araçın Türkiye'ye doğru yola çıktığı haberini verildi.

Bu araçların çoğunluğunun 5 yıl aradan sonra Türkiye pazarına dönen Çinli üretici Chery'e ait olduğu belirtildi. Chery, Nisan ayında Türkiye satışlarına başlamaya hazırlanmış ve ilk aşamada TIGGO 8 PRO, TIGGO 7 PRO ve OMODA 5 modellerini Türkiye'ye sevk etmiştir. 

Türkiye'de satışa sunulacak olan modellerde, Chery tarafından geliştirilen 1.6 TGDI benzinli motor bulunmaktadır. Chery henüz fiyat listesini açıklamamıştır, ancak ilk parti sevkiyatların Türkiye'ye ulaşmasından sonra açıklanması beklenmektedir.

İş Bankası emekli promosyonunda çıtayı yükseltti!  3 gün içinde başvurmayan alamayacak İş Bankası emekli promosyonunda çıtayı yükseltti! 3 gün içinde başvurmayan alamayacak

Bu hareket, Çin'in Türkiye'ye yapmakta olduğu yatırımları ve ortaklıkları güçlendirdi ve Türkiye otomotiv pazarının canlanmasına katkıda bulunacağı beklenmektedir.