Yapılan açıklamaya göre, 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı takviminde 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında gerçekleşeceği ilan edilen yarıyıl tatiline sayılı günler kalırken bilet satışları da hızlandı.


En önemli rotalar İzmir-Ankara, Ankara-İzmir, İzmir-İstanbul Esenler, İstanbul Esenler-Adana, Ankara-Gaziantep arası seferler olarak sıralanırken, en çok otobüs bileti alınan ilk 5 destinasyon Ankara, İstanbul-Esenler, İzmir, Adana ve Antalya oldu.


Tek başına seyahat eden kişilerin oranı yüzde 68 olurken, 2 yolculu rezervasyonların yüzde 22 olduğu görüldü.Verilerde önemli bri detay ise kadın yolcu sayısının oranı oldu.Bu oran yüzde 62.Erkek yolcularsa yüzde 38 olarak hesaplandı.


Verilen açklamada bilet sitesi Enuygun Otobüs İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, "Bir önceki haftaya göre yüzde 85'lik artış gösteren otobüs bileti satışlarında yüzde 68 oranında tek kişilik sepet yer alıyor. Bu dönemde özellikle öğretmenlerin tatil fırsatını değerlendirdiğini tahmin ediyoruz. Seyahat edilen illere baktığımızda ise hareketliliğin büyük şehirlere doğru olduğunu görüyoruz" diye açıklamada bulundu.